Cirkulær økonomi er central i Peter Larsen Kaffes og moderselskabet Löfbergs strategi. Derfor står selskaberne bag Circular Coffee Community, et ambitiøst initiativ der skal udrydde alt spild fra produktion og forbrug af kaffe. Og nu er der yderligere handling bag ambitionerne. Peter Larsen Kaffes kommunikationschef, Lars Aaen Thøgersen, bliver den første Chief Innovation and Circular Transformation Officer i koncernledelsen hos Löfbergs.

Verden har hårdt brug for cirkulær omstilling og bedre udnyttelse af naturlige ressourcer, og kaffeindustrien er ingen undtagelse. For at sikre fokus og fremdrift i den omstilling bliver Peter Larsen Kaffes kommunikationschef, Lars Aaen Thøgersen, indsat i moderselskabet Löfbergs ledelse som Chief Innovation and Circular Transformation Officer.

”Klimaforandringer og spild af ressourcer truer ikke alene vores forretning, men hele kaffens globale værdikæde fra farmer til forbruger. Vi er nødt til at revolutionere vores måde at tænke og forbruge kaffe på, så vi kan udnytte alle kaffeplantens næringsrige og nyttige ressourcer,” siger Lars Aaen Thøgersen.

Peter Larsen Kaffe har gjort cirkulær økonomi til omdrejningspunktet for virksomhedens fortsatte vækst. Med initiativet Circular Coffee Community vil den danske kaffevirksomhed sammen med sit svenske moderselskab eliminere alt spild i forbindelse med dyrkning, forarbejdning og forbrug af kaffe inden 2030. Den omstilling står Lars Aaen Thøgersen nu i spidsen for.

Den cirkulære kaffe og FN’s verdensmål

Löfbergs CEO, Lars Appelqvist forklarer, at placeringen af en chef for cirkulær omstilling i den øverste koncernledelse sker for at understrege omstillingens afgørende betydning for Löfbergs og dermed for Peter Larsen Kaffe.

”Lars Aaen Thøgersens primære fokus bliver at lede den cirkulære omstilling, både internt og eksternt, i overensstemmelse med FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling. Hos Löfbergs har vi placeret den cirkulære omstilling og FN’s Verdensmål centralt i vores forretningsstrategi. Nu er opgaven at sikre, at den strategiske satsning betaler sig både kommercielt, socialt og miljømæssigt,” siger Lars Appelqvist.

Samtidig med sin nye internationale topstilling i Löfbergs Group, bliver Lars Aaen Thøgersen siddende som kommunikationschef hos Peter Larsen Kaffe.